Úvod » Tableky zo sušeného koz.mlieka » Pre ludí » Capramilk kozie sušené mlieko 300g
Mlieko pochádza zo slovenskej kozej farmy.
Zloženie: 100% slovenské kozie mlieko, plnotučné.
Návod na prípravu: na prípravu 100ml nápoja použijeme 10-12,5 g prášku (1 polievková lyžica) a zalejeme 100ml teplej alebo studenej vody. V prípade použitia studenej vody, odporúčame použiť mixér na lepšie premiešanie mlieka, nakoľko v studenej vode sa sušené mlieko úplne nerozpustí.
Alergén: Mlieko
Skladujte v suchu a pri teplote do 25C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Výživové údaje sušeného kozieho mlieka: | v 100g | %RHP na 100g |
Energetická hodnota: | 2203k/527 kcal | 26,2 % |
Tuky | 29,4 g | 42 % |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 20,0 g | 100 % |
Sacharidy | 37,5 g | 14,4 % |
- z toho cukry | 37,5 g | 41,6 % |
Bielkoviny | 28,1 g | 56,2 % |
Soľ | 1,0 g | 16,7 % |
Vápnik | 1 040 mg | 130 % |
% RHP referenčná hodnota príjmu priemernej dospelej osoby (8 400 kJ/2 000kcal)
Soľ obsiahnutá výlučne v dôsledku prirodzene sa vyskytujúceho sodíka.
V roku 2002 bola spustená do prevádzky novovybudovaná mliekáreň – sušiareň kozieho a kravského mlieka, v ktorej spracovávame našu produkciu, surové kozie mlieko. V roku 2003 bolo udelené našej prevádzke veterinárne kontrolné číslo exportného závodu, z čoho vyplýva, že výrobky vyrábané v našej prevádzke spĺňajú podmienky pre uvedenie na trh a vývoz do členských štátov Európskych spoločenstiev a Európskej únie.
Prijaté surové kozie mlieko sa tepelne ošetrí, spasterizuje a odvádza potrubím do suchej časti prevádzky na ďalšie spracovanie - rozprašovacej sušiarne RS 50.
Počas celého procesu spracovania mlieka od prísunu až po konečný finálny výrobok prebieha jeho spracovanie v uzavretom potrubnom systéme, bez kontaktu s vonkajším prostredím (vzduchom) a kontaktu obsluhujúceho personálu. Dodržiavanie technologickej disciplíny v plnej miere bráni mikrobiálnej a fyzikálnej kontaminácii spracovaného mlieka. Zároveň sa v oblasti kvality uplatňuje systém HACCP ( Hazard Analysis Critical Control Points), ktorý zabezpečuje kvalitu výrobkov v priebehu výrobného procesu, kontrolujú sa tzv. kritické body počas výroby. Tento systém kvality je štandardom, ktorý sa uplatňuje pri výrobe potravín, biopotravín.